Bilbrand på Axel Swartlings gata i Klockaretorpet. Foto: Niklas Luks

Flera bilbränder i Norrköping inatt

Uppdaterad
Publicerad

I stadsdelarna Hageby och Klockaretorpet i Norrköping brann det bilar inatt. Även bilar parkerade intill de brinnande skadades.

Flera personer ringde in och larmade strax före klockan 03 om den första bilbranden på Axel Swartlings gata i Klockaretorpet. Där trodde man först att det brann i en garagelänga. Det visade sig sedan vara en bil som brann i ett parkeringshus.

– Vi visste inte så mycket först. Vi skickade därför styrkor från två stationer, men det visade sig räcka med en, säger Stefan Hagdahl, inre befäl hos Räddningstjänsten Östra Götaland.

Norrköping

Helt utbränd

Klockan 03.43 kom sedan nästa larm om brand i bil. Då på Grundläggaregatan i Hageby. Där blev en bil helt utbränd och intillstående fordon fick också skador.

– Den branden fick personal från Kvillinge ta hand om. De som släckt i Klockaretorpet behövde fylla upp vatten och sanera kläder.

Inga människor ska ha skadats vid någon av bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet