Foto: TT Nyhetsbyrå

Flera dopningskontroller på gym i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan gjordes flera dopningsbeslag på gym i centrala Linköping. Efter tillslagen misstänks nu flera personer för brott mot dopningslagen.

Under det senaste året har omkring ett tjugotal kontroller utförts på olika gym i Linköping. Vid de senaste kontrollerna gjordes även flera husrannsakningar och en stor mängd dopningspreparat och narkotikaklassade läkemedel påträffades.

– Om det är så att man träffar en person och hittar dopingpreparat i till exempel en väska eller i ett skåp så kan jag kontakta förundersökningsledaren om husrannsakan vid misstanke att personen kan ha någonting hemma, säger Maria Papanikolaou, polisassistent och ansvarig för antidopningansvarig i Linköping.

Linköping

För två år sedan inledde kommunen, polisen och 16 gymanläggningar i Linköping ett samarbete för att förebygga dopning.

– Jag gör en kontroll om det finns anläggningar som är osäkra på om det är någon som använder sig av dopningspreparat, säger Maria Papanikolaou.

I det senaste fallet handlar det om både dopingpreparat för eget bruk och innehav av dopningspreparat. Två personer har frihetsberövats vid de senaste kontrollerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet