Flera gräsbränder under natten i Norrköping

Publicerad

Det brann på två ställen i Vrinneviskogen under natten till fredagen. Det rapporterades även om två gräsbränder på Händelö i Norrköping.

Under natten brann det på två platser i Vrinneviskogen. En yta på omkring 1300 kvadratmeter ska ha brunnit enligt räddningstjänsten östra götaland.

– Efter en halvtimme hade vi koll på bägge bränderna och just nu ryker det inte från platsen. Holmen skog kommer fortsätta med eftersläckning om det skulle ta sig igen, säger Peter Holm, inre befäl, RTÖG.

Ytterligare en gräsbrand på cirka 500 kvadratmeter upptäcktes vid Hanholmsvägen på Händelö. I samma område brann det även vid Västra bravikenvägen.

– Det var ett antal mindre gräsbränder. Någon hade tänt på antar jag. Det är osannolikt att det börjar brinna lite här och var på flera ställen, säger Peter Holm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.