Foto: SVT

Försvunnen man i Borensberg hittad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen sökte efter en man i 35-årsåldern i trakterna kring Borensberg i Motala kommun. Mannen anmäldes försvunnen under onsdagseftermiddagen, under fredagsmorgonen var han fortfarande inte hittad.

Polisen meddelade att mannen troligen inte mådde bra och att det därför var angeläget att finna honom.

Den försvunne uppgavs vara cirka 177 centimeter lång och ha rakat huvud. Han var eventuellt mörkt klädd och bar på ryggsäck. Polisen ville att allmänheten skulle höra av sig med tips.

Under torsdagen meddelade polisen att sökandet fokuserades till de områden han enligt tips möjligen kunde finnas i. Mannen uppgavs också vara efterlyst som försvunnen.

Vid 08.30 på fredagsmorgonen skrev polisen på sin hemsida att de fått ett fåtal tips från allmänheten, vilket inte hade förändrat läget. Mannen var fortfarande försvunnen och polisen var i stort behov att få ytterligare hjälp från allmänheten med tips och eventuella iakttagelser.

På lördagens morgon berättade polisens presstalesperson, Monica Bergström, att polisen för närvarande inte sökte aktivt efter mannen.

– Vi har följt upp de tips vi har fått in, men vi är fortfarande intresserade av att få in iakttagelser från allmänheten.

Mannen är hittad

Uppdatering 2 augusti:

Under lördagen meddelade polisen att den försvunne personen hade hittats vid liv.

– Han hittades inomhus och det finns ingen misstanke om brott, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet