Vansinnesfärd slutade med krasch i centrala Norrköping. Foto: Niklas Luks

Flera vansinneskörningar i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern körde slalom i hög fart på E4:an under en av de vansinneskörningar som ägde rum under lördagkvällen och natten.

Polisen i Östergötland rapporterar om flera vansinneskörningar i Östergötland igår kväll och inatt. Vid halvåttatiden fick polisen ett samtal från en orolig bilist om en bil på E4:an i höjd med Vikingstad, norrgående riktning.

Körde slalom i hög fart

Föraren sicksackade sig fram i mycket hög fart mellan bilarna i de två körfälten. Färden slutade med att föraren, en man i 35-års åldern, krockade med en annan bil. Han misstänks nu för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.  Inga människor skadades fysiskt i krocken. Polisen hittade en mindre mängd narkotika i bilen.

Körde in i lyckstolpe

En dryg timme senare  får polisen ett nytt samtal  med tips från allmänheten om en bil som kör vårdslöst, åter på E4:an, men när polisen kommer till platsen är det lugnt. Tidigt i morse görs ytterligare en vansinnesfärd, då i centrala Norrköping. Den slutar med att bilen kör rakt in i en lyktstolpe. Ett vittne ser sedan två personer springande lämna den demolerade bilen. Polisen har sökt bilens ägare men utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.