Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande Norrköping. Foto: SVT

Flygplatsfrågan – Norrköpings kommun har pressträff

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun har bjudit in till en digital pressträff under fredagen. Ämnet är flygplatsens framtida verksamhet och en försäljning har diskuterats tidigare under året.

Redan i mars berättade SVT Nyheter Öst att kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) sa att det fanns privata intressen för att köpa flygplatsen. För en månad sedan sa han så här till oss:

– Vi tar ännu inte ställning till det som läggs fram på torsdag, det blir en senare fråga för bland annat kommunstyrelsen. Men jag är nöjd med det arbete som gjorts fram till nu och jag är hoppfull till att vi hittat en teknisk konstruktion som gör att en upphandling av en privat aktör är möjlig.

Norrköping

Inget reguljärflyg

Flygplatsen har inte haft något reguljärt flyg sedan BMI Regional la ner Münchenlinjen i februari 2019. Utredningar har gjorts, men inte mycket om vad de kommit fram till har avslöjats. Stjernkvist sa i oktober att det berodde på att det är tekniskt komplicerat att sälja en flygplats.

För närvarande bedrivs nytto- och chartertrafik från flygplatsen.

Hur det var förr kan du se i videon nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet