Flygvapenmuseum nominerat till Stora Turismpriset

Publicerad

Flygvapenmuseum i Malmslätt utanför Linköping blir Östergötlands bidrag till Stora Turismpriset i år.

Motiveringen lyder:

”Flygvapenmuseums team utforskar innovativa och hållbara sätt att engagera besökaren med en tydlig inkluderande strategi. De förmedlar en berättelse om mänskligheten och vår relation till flyg, makt och fred. Det finns mycket att lära från det.”

Linköping

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Varje regions besöksnäringsorganisation får varje år nominera en kandidat och i år har Visit Östergötland valt att nominera Flygvapenmuseum.

Hur känns det?

– Det är så klart jättekul, säger Elisabeth Lagvik, chef för Publika Enheten på Flygvapenmuseum.

”Har en väldigt bra verksamhet”

Bland de övriga nominerade hittas bland annat Falu gruva, STF Jämtlands- och Härjedalsfjällen och IKEA Museum.

Hur tror du att det kommer att gå för er?

– Jag vet inte alls. Vi har ju fjällmiljöer bland de nominerade att konkurrera med, så... Men vi har en väldigt bra verksamhet, säger Elisabeth Lagvik.

Som nominerad får man 10 000 kronor till kunskapsfrämjande insatser inom organisationen. Vinnaren belönas med 100 000 kronor och presenteras vid en konferens för turismbranschen den 4 december i Stockholm – läs mer här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet