Anette Karlsson, verksamhetschef för Närvårdskliniken Finspång, visar runt i det nya vårdcentrumet. Foto: SVT Mikko Lindskog

Följ med till nya Vårdcentrum Finspång

Uppdaterad
Publicerad

Idag öppnade det nya Vårdcentrum Finspång, där man som pionjär inom Nära vård i Östergötland har samlat alla verksamheter under samma tak.

I det nya vårdcentrumet kan du hitta både närsjukvård och specialistsjukvård, samt en avdelning för intensivvårdsrehabilitering.

 – Vi samlar vården på ett ställe för att det ska bli tryggt och nära patienterna. Det blir bättre vårdflöden när verksamheterna kan arbeta tillsammans på nya sätt nära varandra, säger Anette Karlsson, verksamhetschef för Närvårdskliniken Finspång.

Finspång

”Vård av hög kvalitet så nära som möjligt”

Nära vård innebär att den ska bli mer tillgänglig för patienten och är ett nytt sätt inom att arbeta inom vård och omsorg.

– För patienten innebär det att man ska få en vård av hög kvalitet så nära som möjligt, så att man inte alltid behöver åka in till exempelvis Vrinnevisjukhuset i Norrköping eller till Universitetssjukhuset i Linköping, säger Rolf Östlund, utvecklingsdirektör i Region Östergötland.

 Se mer i klippet ovan när Anette Karlsson, verksamhetschef för Närvårdskliniken Finspång, visar runt i det nya vårdcentrumet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet