Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Folk slappnar av – men coronakurvan fortsätter nedåt Foto: John Senewiratne/SVT

Region Östergötland oroad över slappare attityd till FHM:s rekommendationer

Uppdaterad
Publicerad
Region Östergötland vädjar återigen till allmänheten att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men trots att fler och fler upplevs ta sig större friheter pekar ändå covid 19-kurvan nedåt. Hur går det ihop?

På den veckoliga presskonferensen presenterade Region Östergötland aktuella siffror gällande coronapandemin i länet. 80 personer vårdas just nu på sjukhus, medan ytterligare fem personer avlidit till följd av sjukdomen. Men kurvorna fortsätter att gå nedåt. Detta trots att det upplevs som allmänheten i stora drag börjat ta lättare på rekommendationerna.

– Smittrisken verkar vara relativt låg i samhället just nu, men det är klart det finns risk för att vi får en ökad smittspridning. Vi känner en oro över att man inte tar till sig det budskap vi försöker ge, säger sjukvårdsledaren i Region Östergötland, Rickard Lundin.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet