Genom åren har Kisa Folkets park haft besök av många kända artister. Foto: SVT

Folkpark till salu – slutdansat i Kisa

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen valdes en ny styrelse för Folkets park i Kisa. Den enda uppgiften de nyvalda har är att sälja parken och avveckla föreningen.

Nu finns ingen återvändo. Sverige kommer att vara ytterligare en folkpark fattigare.

– Jajamen, det är defintivt, säger Lars-Göran Bexell, som är ordförande i den nyvalda styrelsen.

Kinda

Sedan 2016 har parken varit utan styrelse, men för två veckor sedan valdes en ny styrelse som bara har en uppgift, att sälja parken.

Byggnader och grönytor har förfallit

Parken ägs till största delen av Kinda arbetarekommun och någon verksamhet har det inte varit på ett bra tag. För några år sedan höll en motorförening till i parken och renoveringsarbeten pågick. Idag har både byggnader och grönytor förfallit.

Det finns de från Kisa med omnejd som är intresserade av att köpa parken.

– Vi hoppas ju på att få ett bra bud, minst en miljon, säger Lars-Göran Bexell.

För några år sedan värderades parken till några miljoner kronor, men sedan dess har alltså parken förfallit.

Fyra år kvar till 100-årsjubileum

När det nu ser ut som att parken kommer att säljas så går en epok i graven. Liksom de flesta folkparker i Sverige hade Kisa besök av alla dåtidens stora stjärnor, som Lill-Babs, Thore Skogman, Bosse Parnevik och Jerry Williams.

Publikrekord på någonstans runt 3000 besökare hade länge Gösta ”Snoddas” Nordgren. På nittiotalet fick han se sig slagen av ”Kenneth and the Knutters” som lockade över 5000 personer. Om fyra år skulle Folkets park i Kisa ha kunnat fira 100-årsjubileum.

I klippet här nedan kan du se hur läget var för parken 2004.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet