Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisbeth Bokelund (MP) ordförande i huvudarrangörsgruppen för Almedalsveckan. Foto: Privat/ Henrik Montgomery/TT

Dessa förändringar föreslås för Almedalsveckan

Uppdaterad
Publicerad

Kortare vecka, tidigare datum och evenemanget ska arrangeras direkt av regionen. Det är några av förslagen som presenteras i den i översyn som har gjorts av Almedalsveckan på Gotland. 

Målsättningen har varit att hitta förslag på förändringar som gör att Almedalsveckan även i fortsättningen ses som ett attraktivt evenemang. 

– Det är mycket som ska stämma med transporter, antal dagar och de politiska partierna. Vi ska vrida och vända på förslagen för att sedan ta det vidare till regionstyrelsen – för beslut någon gång i februari, säger Lisbeth Bokelund (MP) ordförande i huvudarrangörsgruppen.

Utgångspunkten i översynen har också varit att hitta ett mer passande styrorgan som kan utveckla Almedalsveckan i framtiden.

– Det viktigaste är att vi hittar en organisation som fungerar lite bättre än vad vi har idag. Det behövs en tydligare styrning där vi vet vem som har mandat att ta beslut i olika frågor, säger Lisbeth Bokelund (MP).

Hör Lisbeth Bokelund berätta mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalsveckan

Mer i ämnet