Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stocken från timmerbilen gick rakt genom framrutan. Foto: Niklas Luks

Förare till sjukhus efter stock genom rutan

Uppdaterad
Publicerad
En förare har förts till sjukhus sedan en stock från en timmerbil gick in genom bilens framruta, rapporterar flera medier.

Polisen uppger till TT att mannen som är i 60-årsåldern färdades bakom timmerbilen på Kimstadvägen i Skärblacka utanför Norrköping när stocken plötsligt lossnade. Bilen åkte ner i diket efter att ha träffats av stocken.

– Han klagade på ryggsmärtor, men han har tagit sig ur bilen på egen hand, så det verkar ha gått bra med tanke på omständigheterna, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisen.

Enligt en bulletin från Region Östergötland så är mannen lindrigt skadad, men får stanna på Vrinnevisjukhuset i Norrköping för observation.

Timmerbilen fortsatte köra efter olyckan, och polisen har ännu inte hittat den.

– Patrullerna är fortfarande kvar ute på platsen och har inte återrapporterat vad det blir för brottsrubricering, sa Detterström under natten.

Timmerbilen ej funnen

Polisens presstalesperson, Thomas Agnevik, uppger på onsdagsmorgonen att polisen under natten sökt timmerbilen. De har även gjort kontroll vid Skärblacka bruk, utan att hitta den.

– Som det ser ut nu så är det inte så stora möjligheter att hitta föraren. Vi hoppas att denne ska höra av sig till oss.

– Det är inte självklart att föraren är misstänkt för brott. Föraren har kanske inte ens märkt att stocken har tappats.

Händelsen rubriceras som vållande till kroppsskada och polis ska åka till sjukhuset för att förhöra den skadade mannen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet