Foto: Christian Palma/TT

Tidigare bandmedlemmar överklagar Ghost-dom

Uppdaterad
Publicerad

Nu har de tidigare bandmedlemmarna i Ghost lämnat in sin överklagan i det uppmärksammade tvistemålet.

Idag, onsdag, var sista dagen att överklaga tingsrättens beslut i tvistemålet där fyra tidigare bandmedlemmar i världshårdrocksbandet Ghost från Linköping stämt sångaren Tobias Forge. Ingen ny bevisning har presenteras men de forna medlemmarna vill genom sin advokat Michael Berg att Göta hovrätt prövar ärendet.

Ville att intäkterna skulle redovisas

De fyra anser att de blivit lurade på pengar och krävde att sångaren skulle redovisa Ghosts intäkter. Men Tobias Forge menade att de fyra bara var inhyrda musiker och att det var han själv som ensam stod bakom Ghost och dess framgång. Tingsrätten gav Forge rätt och de förlorande bandmedlemmarna dömdes att betala Tobias Forges rättegångskostnader på 1.343.560 kronor. 

Hårdrocksbandet Ghost från Linköping

Inga nya uppgifter

Det är samma bevisning som åberopas i överklagan som lades fram i tingsrätten. Bland annat bifogas mailhistorik mellan parterna där de tidigare bandmedlemmarna menar att det tydligt framgår att de var ett band och inte inhyrda musiker.

Ett annat är en ansökan till Kulturrådet om verksamhetsstöd. I ansökan uppger Tobias Forge att Ghost är en musikgrupp med sex stycken bandmedlemmar.

Nu ska Göta hovrätt ta ställning till om ärendet ska prövas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hårdrocksbandet Ghost från Linköping

Mer i ämnet