Foto: Pressbild

Föreningar i unikt samarbete – ny fotbollsfest 2021

Uppdaterad
Publicerad

Tre Norrköpingsföreningar har gått ihop för att arrangera en helt ny fotbollsturnering – ”Norrköpings fotbollsfest”.

Tanken är att turneringen ska ha premiär 2021 och startdatumet är satt till den 29 juli.

– Vi vill göra något som gör gott för samhället och har sagt att det ska vara en 100 procent värderingsstyrd cup. Vi kommer sätta stort fokus på frågor kring medmänsklighet, hållbarhet och ledarskap. Vi vill skicka med deltagarna något bra, säger Pär Eriksson som är projektledare

Norrköping

”Gör det för Norrköpings skull”

Målet är att turneringen ska locka lag från hela landet men man vill även se internationella inslag. Syftet är utveckla ungdomsfotbollen i Norrköping och samtidigt sätta staden på kartan som idrottsstad.

– Vi gör det här för Norrköpings skull. vi tycker att Norrköping som stor och traditionellt stor fotbollsstad förtjänar en stor ungdomscup. Dessutom är det ett svart hål på fotbollsturerningskartan, det finns inga andra stora rejäla cuper i området. Sedan skulle Norrköping må bra av ett årligt event, säger Pär Eriksson till SVT Nyheter Öst.

Bakom initiativet står Eneby BK, Lindö FF och Smedby AIS tillsammans med ett Norrköpingsbaserat eventbolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet