Niklas Borg (M) och Muharrem Demirok (C) fyller cylindern till första strecket. Foto: Sofie Berlin/Linköpings kommun

Första ”spadtaget” togs för nya simhallen i Linköping

Publicerad

Under en ceremoni på onsdagen togs det första stegen i bygget av den nya simhallen, men det var inte tal om något klassiskt spadtag. Istället hällde man vatten i ett rör.

Simhallen har varit en fråga i Linköping under en lång tid. Den fick bland annat ritas om efter att den skulle bli för dyr att bygga.

Nu när det till slut var dags att sätta igång bygget så fanns det en cylinder på plats som ska fyllas på med vatten ju längre bygget på Folkungavallen går.

Tanken är att cylindern vid varje större etapp ska fyllas på ytterligare för att bli helt full när simhallen står färdig sommaren 2022.

– Det känns bra att bygget av den nya simhallen nu äntligen har kommit igång. Linköpingsbor, besökare och inte minst simsporten behöver och förtjänar en modern simhall och dagens spadtag tar oss ett steg närmare just detta, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Simhallsbygget i Linköping

Mer i ämnet