En polispatrull hittade den kvinna med demens som har varit försvunnen hela natten. Kvinnan gick på en gata i Norrköping. Arkivbild. Foto: TT

Försvunnen kvinna återfunnen i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och organisationen Missing people har sedan i går eftermiddag letat efter en kvinna med demens som var försvunnen. Kvinnan hittades på söndagsförmiddagen av en polispatrull i Norrköping.

Kvinnan försvann från ett äldreboende vid 16-tiden lördag eftermiddag. Hon är i 50-årsåldern och dement och har därför svårt att hitta hem.

Gick ut med signalement

Polisen gick därför ut med signalement och bad folk att kontakta dem om de såg kvinnan.

Norrköping

Även organisationen Missing People engagerade sig i sökningen. I natt var flera personer ute och letade.

Planerad skallgång

Kvinnan har varit försvunnen hela natten trots att polisen har gjort flera sökningar vid äldreboendet och i Norrköping. Missing People hade därför planerat en skallgång senare idag.

Men strax före klocka tio på söndagsförmiddagen hittades kvinnan välbehållen på en gata i Norrköping av en polispatrull.

Skallgången kan därför blåsas av.

– Hon är tillbaka. En polispatrull hittade henne gående på Grundläggaregatan nyligen, säger vakthavande befäl vid polisen till SVT.

Välbehållen

Kvinnan behöver inte sjukhusvård utan kommer att skjutsas tillbaka till äldreboendet i Marielund. Enligt polisen var hon välbehållen trots att hon verkar ha promenerat runt hela natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet