En av bilfärjorna till Fårö, Gotland. Foto: Veronica Gardell/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fortsatt planering för bro till Fårö

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Region Gotland så har Trafikverket fattat beslut om att gå vidare i planerna med att ersätta färjan över Fårösund med en vägbro.

– Det här är ett positivt beslut, även om mycket återstår. Region Gotland måste nu ta ställning till om vi vill prioritera det här projektet, säger Regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C) i ett uttalande till pressen.

Trafikverket föreslår att regionen ska stå för planläggningskostnaderna, som då ska tas av länsplanen. Den har i dag cirka 20 miljoner per år vilket ska räcka till vägnätet över hela Gotland.

– Det här behöver vägas mot andra behov och investeringar i länsplanen, menar Eva Nypelius.

– Vi har med planen på en bro till Fårö i våra planeringsdokument. I den fördjupade översiktsplanen på Fårö, till exempel. Det handlar ju om att kunna leva och bo på Fårö året runt. En bro skulle innebära en trygghet i att kunna ta sig till och från ön på ett enklare, smidigare sätt, säger Eva Nypelius.

Foto: Trafikverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet