Foto: Niklas Luks

Fortsatt utredning av bankrånet i Åtvidaberg

Publicerad

Inget gripande står för dörren, men polisen börjar få en tydligare bild av vad som skedde före, under och efter bankrånet i Åtvidaberg i oktober.

Fortfarande efterlyser polisen uppgifter från allmänheten, bland annat om olika fordon. Den första flyktbilen var en BMW, som sattes i brand. Därefter tros gärningsmännen ha fortsatt i en Peugeot, men den bilen har inte hittats ännu.

– Vi är intresserade av iakttagelser även kring andra fordon än de som nämnts hittills i media, säger John Skoog, som är en av de poliser som utreder rånet.

Alla iakttagelser viktiga

Han poängterar att det är viktigt att kontakta polisen om alla iakttagelser, som eventuellt kan ha att göra med rånet.

De uppgifter som polisen arbetar med nu är allt från analys av telefontrafik till vittnesuppgifter och tekniska spår.

– Vi börjar få en uppfattning om vad som hänt före, under och efter rånet, säger Skoog.

Planering krävs

Om själva rånet finns det rätt gott om uppgifter. Dels finns det uppgifter från banken, dels finns det mobilfilmer av händelsen.

John Skoog menar att det krävs en hel del planering för att genomföra ett rån. Troligen har rånarna samlat information om banken lång tid innan. Om detta kan det också finnas vittnesuppgifter, som polisen är intresserade av att ta del av

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Åtvidaberg

Mer i ämnet