Foto: Hasse Holmberg / TT

Fortsatta kokningsrekommendationer i Söderköping

Uppdaterad
Publicerad

Boende i Söderköpings tätort uppmanas att fortsätta koka sitt dricksvatten. Under fredagen togs nya prover på vattnet som visar att det är färre bakterier kvar i vattnet, men kommunen uppmanar att forsätta koka vattnet.

Under onsdagen uppmanades Söderköpingsborna att koka sitt vatten till mat och dryck. De första proverna som togs under onsdagen visade att vattnet då innehöll koliforma bakterier. Nya prover togs under fredagen som indikerar att det finns färre bakterier kvar i vattnet, men man vill säkerställa med ytterligare prover innan kokningsrekommendationerna tas bort.

– Våra drifttekniker och samarbetspartners har arbetat med felsökningar under de här dagarna och vi är glada att det verkar som vi löst problemet, men vi måste invänta alla resultat innan vi vet att problemet är helt löst. Vi kommer tar nya prover under lördagen. PÅ måndag hoppas vi kunna upphöra kokningsrekommendationen, säger Theres Stark, VA- och renhållningschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet