Foto: SVT

Från 18 till 1 300 besökare på nio år för Liu Game Conference

Uppdaterad
Publicerad

Idag hölls dataspelskonferensen Liu Game Conference i Linköping. En konferens eller mässa öppen för alla men riktad mot spelutvecklare och dem som är intresserade av tekniken bakom.

Evenemanget har under sin nioåriga existens vuxit kraftigt.

– Från början var det en kul grej för att uppmärksamma studenter som höll på med att utveckla spel. På nio år har vi gått från 18 besökare till – jag tror vi har 1 300 biljetter ute nu, säger Liu Game Conference grundare Tomas Ahlström.

Linköping

Visualiseringsverktyg

På visningsgolvet fanns allt från virtual reality-teknik, olika typer av visualiseringsverkyg till lokala spelutvecklare som visade upp sina senaste spel. På plats fanns det också företag och föreläsare som mer är intresserade av det som datorspel kan hjälpa till med, som till exempel utbildning och konstgjord intelligens.

Internationella besök

Men det är fortfarande själva spelen som är i huvudfokuset och flera personer från internationella spelföretag fanns på plats för att föreläsa.

– Mindre konferenser har en stor betydelse. De kan till exempel belysa en mindre grupp som normalt sett inte får så mycket uppmärksamhet i media. Till exempel små oberoende spelutvecklare, säger animatören James Crowson.

Se bilder från Liu Game Conference i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet