Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lisa Geite och och Peter Toresand arbetar som fritidspedagoger på Björkhagaskolan i Söderköping Foto: Christian S Zetterdahl SVT

Fritidspedagoger: ”Borde vara samma restriktioner över hela landet”

Publicerad

Det är dubbla känslor för fritidspedagogerna Peter Toresand och Lisa Geite i Söderköping, när sportlovet lider mot sitt slut. De ser fram emot att träffa de barn som varit lediga, men samtidigt finns en gnagande känsla av oro för att smittspridningen ska öka. 

Region Östergötland har valt att inte införa några lokala restriktioner, men i andra delar av landet uppmanas fjällresenärer att stanna hemma i karantän.

– Jag tycker det är konstigt. Jag tycker man skulle ha samma restriktioner över hela landet. Det brukar ju vara så att har man åkt till fjällen till exempel eller träffat folk så brukar det bli en större smittspridning. Så vi får väl se när barnen kommer tillbaka, säger Peter Toresand.

”Så konstigt att man gör så olika”

– Det ser väldigt olika ut hur man gör och det är ju samma situation vi befinner oss i, så det är ju konstigt att man gör så olika, säger Lisa Geite.

Hoppas på friska barn

På Björkhagaskolan i Söderköping går runt 400 barn och ett 50-tal personer arbetar här. På fritidshemmet där Lisa och Peter arbetar har det under veckan som mest varit 25 barn, då många varit lediga under sportlovet. Nästa vecka är det uppemot 40 barn igen.

– Jag tycker det ska bli roligt att få tillbaka en massa glada barn som förhoppningsvis är friska, säger Lisa Geite.

– Det är alltid kul att arbeta på fritidshem, men just nu är det lite rörigt. Folk är lite nervösa, säger Peter Toresand.

Hör mer om hur de resonerar i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet