Frontalkrock på E4 vid Norrköping – tre till sjukhus

Publicerad

På onsdagseftermiddagen skedde en frontalkrock mellan två personbilar på E4 i höjd med Ingelstad, i Norrköping. Tre personer skadades svårt i olyckan. En person avled senare till följd av sina skador, uppgav polisen på onsdagskvällen.

Strax innan klockan 17.00 på onsdagen fick polisen flera larm om att en bil körde i fel riktning på riksväg 55 på väg in till Norrköping.

Bilen fortsatte körningen i fel riktning in på E4 mot Ingelstad och frontalkrockade sedan strax efter klockan 17.00 med en annan bil. Vägen stängdes av helt i norrgående riktning och trafiken leddes om. Två ambulanser var på plats.

Foto: Niklas Luks

En 65-årig man, en 25-årig man och en 30-åring kvinna var inblandade i olyckan och fördes till Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

– Vi fick ett samtal vid 16.56 om en bil som körde i fel färdriktning på riksväg 55. Sedan fick vi fortsatta rapporter om att den hade kommit upp på E4 i fel körriktning också, sade polisens presstalesperson Monica Bergström, tidigare under onsdagen.

Polisen vet i nuläget inte varför den ena bilen körde i fel körriktning.

En person avliden

På tordagsmorgonen uppger Region Östergötland att det är den 65-årige mannen som har avlidit. Den drygt 30-åriga kvinnan är allvarligt skadad och har vårdats på intensivvårdsavdelningen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Hon ska senare ha förts till ett annat sjukhus.

Tillståndet för den 25-årige mannen är kritiskt. Han opererades akut för att sedan få vård på intensiven på Vrinnevisjukhuset.

Grovt vållande till kroppsskada

Polisen kommer att utreda omständigheterna kring olyckan och en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till kroppsskada har inletts. De båda bilarna som var inblandade i olyckan har tagits i beslag och kommer att genomgå en teknisk undersökning, uppger polisen

Det är den avlidne mannen som har kört på fel sida av vägen och misstänks vara vållande till olyckan. Varför, är ännu inte klarlagt.

– Den yngre mannen och kvinnan är hemmahörande i Göteborg och den avlidne 65-åringen i Norrköping, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet