Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två kvinnor skadades svårt vid en frontalkrock i Getå utanför Norrköping under onsdagskvällen. Foto: Foto: Ulf Wigh

Kvinna avliden efter frontalkrock utanför Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor skadades svårt vid en frontalkrock i Getå utanför Norrköping under onsdagskvällen. Den ena av dem fick livshotande skador och under torsdagen meddelar polisen att kvinnan har avlidit.

Under onsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Getå utanför Norrköping, längs med länsväg 899. Två bilar hade då frontalkrockat i en olycka där totalt fyra bilar var inblandade.

Förarna i de båda fordonen fördes med ambulans till sjukhus.

Allvarligt tillstånd

Enligt en olycksfallsbulletin från Region Östergötland under onsdagen bedöms den ena kvinnans skador som livshotande. Hon opererades akut och vårdas på Iva. Den andra kvinnans tillstånd bedöms som allvarligt och även hon får stanna på sjukhus.

Kvinna avled av skador

Under torsdagsmorgonen rapporterar polisen att en kvinna i 55-årsåldern har avlidit till följd av sina skador.

Polisen kommer att utreda trafikolyckan och tre av de inblandade fordonen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.