Anna Carin Dahlgren, produktionschef Folktandvården. Foto: Region Östergötland

Fuktskador tvingar vården i Ödeshög att flytta

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötlands lokaler på Skolgatan 3 i Ödeshög är kraftigt fuktskadade. Vårdcentralen flyttade ut i juni 2019 och Folktandvården letar nya lokaler på orten. Vårdcentralen har sedan dess huserat i tillfälliga lokaler. I slutet av februari rullar flyttlasset igen till en ny adress på Skolgatan.

Folktandvården blev kvar i de gamla lokalerna, men enligt en rapport från regionen och Ödeshögsbostäder är fuktskadorna så pass allvarliga att även de måste evakueras.

– Det bästa vore att hitta en permanent lösning direkt, men vi har ingenting klart i dagsläget säger Anna Carin Dahlgren som är produktionschef hos Folktandvården, i ett pressmeddelande.

Företagshälsovården gör bedömningen att det går att arbeta kvar i lokalerna eftersom ingen i personalen visat några symptom eller lider av allergiska besvär.

Stängt för flytt

Vårdcentralen har sedan juni i fjol hållit till i tillfälliga paviljonger. Fredag 21 februari stänger VC klockan 12. Måndag 24 februari håller de stängt och flyttar till en annan tomt på Skolgatan. På tisdagen ska det vara öppet som vanligt.

– Vi ser fram emot att komma in i bättre och rymligare lokaler, det blir ett lyft för både patienter och medarbetare, säger Mara Kosovic som är produktionsenhetschef på primärvårdscentrum, i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.