Efter branden i Haga – polisen utreder mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 06.26 larmades räddningstjänsten till ett flerbostadshus i stadsdelen Haga i Norrköping.

Enligt larmet ska inringare ha sett brandrök från ett källarfönster. Räddningstjänsten Östra Götaland är på plats med två stationer och man meddelar att det rör sig om en fullt utvecklad brand i en källare.

Enligt räddningstjänsten pågår rökdykning och man håller just nu på att säkra trapphuset. Flera lägenhet har drabbats av röken och räddningstjänsten har evakuerat boende.

Norrköping

– Branden är under kontroll och det ska inte vara några personskador vad vi vet. Tillsammans med polisen har vi evakuerat de som behövts och det ska nu vara rätt lugnt på platsen, säger Daniel Agerhult vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen i omkring 90 minuter till. Det är i nuläget oklart vad som orsakat branden.

Strax innan 09.00 meddelade räddningstjänsten att läget är under kontroll och att man börjat avveckla ute på platsen.

Polisen meddelar att man upprättat en anmälan om mordbrand och att kriminaltekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet