Fyra gripna efter fynd av tjuvgömma

Uppdaterad
Publicerad

Polis grep idag fyra personer misstänkta för stöld av verktyg. Gripandena skedde i närheten av Mjölby och på platsen hittades också vad polisen misstänker vara en gömma med stöldgods.

Upprinnelsen till gripandena var ett inbrottsförsök vid ett bygge nära Toyota i Mjölby i natt. Personal på platsen såg vad som skedde och gärningspersonerna flydde från platsen i en mörk bil.

Under förmiddagen idag så uppmärksammade en civilperson ett fordon med utländska registreringsskyltar samt en kvartett som denne tyckte betedde sig konstigt vid ett skogsparti. När polis kom till platsen hittade de en gömma med verktyg som misstänkts ha stulits vid inbrott på byggen.

Mjölby

”Verktygen oftast inte märkta”

– Nu återstår en massa arbete för att se om det går att koppla dessa fynd till tidigare inbrott. Tyvärr är verktygen oftast inte märkta så det kan vara svårt, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Han berättar också att polisen även tidigare har hittat den här typen av tjuvgömmor i skogen.

– Ibland finns det bara tomma förpackningar kvar.

Hur de gripna förklarar situationen är i nuläget oklart. Terneborn kände inte till om det ännu gått att förhöra dem. De gripna är alla män, troligen i 20-25-årsåldern. De är inte helt identifierade ännu och något beslut om anhållande är inte taget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet