Enligt uppgifter från platsen ska bilarna ha frontalkrockat. Foto: Björn Persson

Fyra personer till sjukhus efter krock

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka med två bilar utanför Norrköping.

Larmet inkom vid 06.51, två bilar hade då krockat på Nyköpingsvägen i Åby strax utanför Norrköping. Vid kollisionen åkte en av bilarna av vägen och hamnade på taket. Enligt polisen var fyra personer inblandade, samtliga fördes till sjukhus med ambulans.

– Jag kan bekräfta att det fanns barn i någon av bilarna, säger Christer Wiktorsson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Skadeläget för de inblandade är fortfarande oklart. Enligt räddningstjänsten ska samtliga ha varit vid medvetande.

Enligt Trafikverket var det stor påverkan på trafiken under räddnings- och bärgningsarbetet. Vid åttatiden ska trafiken rulla som vanligt igen.

Uppdatering 10.35

Enligt en bulletin från Region Östergötland är en av de fyra drabbade en man i 40-årsåldern. Han är lindrigt skadad. Två flickor i 10- och 15-årsåldern klarade sig oskadda. Den fjärde personen är en man i 30-årsåldern, även han är oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.