Foto: Google Earth

Gångtrafikant nära bli påkörd av tåg i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad
I december 2019 var en yngre person nära att träffas av ett tåg på Ingelsta-området i Norrköping. Personen passerade järnvägen på en ”gångfälla” på en plankorsning mellan Malmgatan och Karlsro. En rapport från Trafikverket beskriver dock att personen var ouppmärksam eftersom denne hade hörlurar på sig.

Flera olyckstillbud har inträffat på platsen. Ett bara någon vecka innan händelsen 13 december i fjol. Tågen är tillåtna att köra 180 kilometer i timmen på sträckan. Sikten är dessutom skymd för tågförare som kommer söderifrån.

Foto: Google Earth

Plankorsningen definieras som oskyddad enligt Trafikverket och kommer troligen vara kvar till 2035, då Ostlänken ska vara klar. När plankorsningen byggdes var bommar inget krav, men skulle vara det idag, enligt rapporten. I nuläget finns ljud- och ljussignaler samt en så kallad gångfälla.

Inga personskador uppstod till följd av händelsen. Marginalerna var dock mycket små och händelsen kunde ha slutat allvarligare, skriver myndigheten i rapporten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet