Polisens nationella bombskydd var vid halvtio-tiden under onsdagen den 12 juni på plats i Linköping för att undersöka det misstänkta föremålet Foto: Anna-Karin Thorstensson/SVT

Man gripen misstänkt för sabotage i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits misstänkt för att ha placerat ut ett misstänkt föremål utanför polishuset i Linköping i juni år. Han är nu misstänkt för sabotagebrott.

Den12 juni i år spärrades ett större område i Garnisonen i Linköping av efter att ett kartongliknande föremål som misstänktes vara farligt påträffats nära polishusets reception. Polisens nationella bombskydd kunde senare konstatera att förmålet var ofarligt.

Polis och åklagare bedömde dock att föremålet hade tillverkats för att se ut som ett farligt föremål och därigenom skapa oro och rädsla. Nu meddelar polisen att de gripit en man som är misstänkt för att ha placerat ut föremålet. Han är på sannolika skäl misstänkt för sabotagebrott.

– Utredningsarbetet fortgår och utredningsläget bedöms vara mycket gott. Åtal kommer att väckas, säger åklagaren Ola Björstrand, i en kommentar på polisens hemsida.

Mannen, som greps i tisdags, ska vara mellan 15-18 år och boendes i Linköpings kommun. Hans unga ålder gör att han efter förhör lämnats över till socialtjänsten. Mannen nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer