• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

Gotlandshem trycker på pausknappen för projekt i Slite

Publicerad

Gotlandshem har beslutat att lägga byggprojektet Othem Ejdern i Slite på is för en tid. Företaget menar att projektet riskerar att bli olönsamt. Beslutet togs vid ett styrelsemöte igår.

Gotlandshem skriver i ett pressmeddelande att det kan finnas en risk att projektet står i strid med aktiebolagslagen om det skulle visa sig vara olönsamt.

– Vi går tillbaka och lyfter på varje sten för att kunna ändra på kalkylerna, säger Roger Wärn, ordförande i Gotlandshems styrelse, till SVT Nyheter Öst.

Höga byggkostnader

– Byggpriserna har stigit med 48 procent de tre senaste åren enligt Allmännyttans statistik.

Projektet i Slite skulle ge cirka 20 nya hyresrätter med beräknad inflyttning vid årsskiftet 2020/2021.

– Det bolaget behöver göra nu är att se över förutsättningarna i projektet samt förutsättningarna för att kunna genomföra en nyproduktion i Slite i enlighet med gällande ägardirektiv. Vi ger inte upp.

Beslut om vad som ska ske med Othem Ejdern tas vid nästa styrelsesammanträde 3 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet