Svenska Djurskyddsföreningens generalsekreterare Lillemor Wodmar överräcker blommor och diplom till Årets djurvän 2017 till Mikael Åslund, polis på Gotland. Foto: Svenska Djurskyddsföreningen

Gotlandspolis utsedd till årets djurvän

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Djurskyddsföreningen har delat ut priset Årets djurvän 2017 till Mikael Åslund som jobbar som polis på Gotland.

– Jag blev överrumplad och väldigt glad och rörd när jag fick besked om detta. Jag har inte haft en tanke på att arbetet jag utför skulle kunna uppmärksammas på det här sättet, säger Mikael Åslund i ett uttalande på Svenska Djurskyddsföreningens hemsida.

Mikael Åslund arbetar med styrning, utveckling och uppföljning av polisens förvaltningsrättsliga verksamhet vid Enheten för förvaltningsrätt. Han är också verksamhetsansvarig för handläggning av djurärenden inom polismyndigheten.

– Mikael har genom sitt arbete gjort stor skillnad för djuren och förtjänar verkligen den här utmärkelsen. Det känns också bra att på det här sättet kunna uppmärksamma det viktiga arbete som görs inom polisen på djurskyddsområdet, säger Lillemor Wodmar, Svenska Djurskyddsföreningens generalsekreterare.

Prissumman är på 10.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.