Gratis bio för unga Norrköpingsbor

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommunala biograf Cnema kommer nu att börja visa topplistefilmer för alla mellan 15-20. Satsningen görs med de extrapengar kommunen fått av staten, för mottagandet av asylsökande och nyanlända.

En gång i månaden blir det filmvisningar i Cnemas största salong. Satsningen heter ”Kompisbio” och är ett sätt att ge ungdomar från hela kommunen en mötesplats. Biokvällarna ska vara integrationsfrämjande och drivs i samarbete med Kungsgårdsgymnasiets Språkintro.

– Rörligt bildberättande är ett universellt språk, jag ser fram emot att delta i en process där vi kan diskutera respektive länders och kulturers rörliga bildberättande, säger Carl Biörsmark, Integrationscoach på Kungsgårdsgymnasiets Språkintro.

– I Norrköping har vi många asylsökande och nyanlända ungdomar och det finns ett behov av mötesplatser och roliga aktiviteter. Vi är jätteglada att kunna erbjuda gratis film och en plats för umgänge mellan alla ungdomar i Norrköping här på Cnema, säger Elin Bennett, projektledare.

Första filmen visas den 28e september och det blir thrillern The Shallows. Utöver filmvisning bjuds det den kvällen på musikunderhållning och film-cocktail.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.