Den gamla textilfabriken är idag Arbetets museum Foto: SVT

Grattis Strykjärnet

Publicerad

I hundra år har Strykjärnet stolt rest sig från Laxholmen i Motala Ström. Under helgen planeras festligheter för stadens vackraste industribyggnad.

När Sveriges vackraste industrihus fyller hundra år är det på tiden att vara lite nostalgisk. Strykjärnet, som alltså invigdes 1917, kommer uppmärksammas av Arbetets museum under helgen.

Besökare får möjligheten att följa med på en tidsresa från tidigt 1900-tal fram till 2017, bland annat genom berättarstationer och en nyproducerad film som kommer rulla i fönstret på byggnadens tredje våning.

– Installationen är tänkt att ge en känsla för Strykjärnets roll genom Norrköpings historia. Vi hoppas att den kommer uppskattas av både besökare och förbipasserande säger kommunikationsdirektör Louise Flygt i ett pressmedelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.