Greps på Arlanda misstänkt för Ingelstamord – begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 26-åriga man som i lördags greps på Arlanda misstänkt för inblandning i mordet utanför en snabbmatsrestaurang i Ingelsta begärs nu häktad.

Mannen är misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord för händelsen den 9 april tidigare i år, då en man sköts till döds och en skadades utanför en snabbmatsrestaurang på Ingelstaområdet i Norrköping.

– Mannen har varit anhållen i sin frånvaro och han greps i lördags på Arlanda när han återkom efter en utlandsvistelse, säger kammaråklagare Anna Lander som leder utredningen under ordinarie åklagares semester i ett pressmeddelande.

Gängmorden i Norrköping

Häktningsförhandlingarna kommer preliminärt att hållas under onsdagsmorgonen. Sedan tidigare sitter fyra andra män häktade i ärendet.

Kopplingar till kriminella miljön

Den 37-åriga man som sköts till döds på skärtorsdagen tidigare i år ska ha varit måltavlan för sprängningen i Hageby som inträffade i januari. Han ska ha varit en ledargestalt i mc-gänget No Surrender som kopplats till flera våldsdåd i både Norrköping och Linköping, bland annat dubbelmordet utanför en nattklubb i Norrköping i december förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet