Räddningstjänst och polis framför den fastighet på Timmermansgatan som larmet kom ifrån. Foto: Niklas Luks

Grillning i källare orsakade blåljusutryckning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 19 på torsdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en befarad källarbrand på Timmermansgatan i Norrköping.

Enligt larmet skulle det brinna i kartonger, men när man kom fram så visade det sig att det var någon som tänt en grill i ett källarutrymme.

Boende i huset hade dock redan släckt grillen med vatten. Räddningstjänsten hade bara att ta ut grillen.

Norrköping

Kan rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet

Att tända en grill i en källare där en spridningsrisk skulle kunna uppstå kan vara ett brott och då rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.

– Men vi har inte upprättat någon anmälan i det här ärendet, så patrullen på plats har gjort bedömningen att det inte begåtts något brott, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion Öst.

I slutet av augusti förra året larmades det om rökutveckling från källaren på samma adress. Den gången var det en engångsgrill som tänts i ett förrådsutrymme.

Grillen som brann i källaren på Timmermansgatan i Norrköping. Foto: Niklas Luks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet