Tingsrätten i Norrköping. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Två års fängelse för hustrumisshandel

Publicerad

En 46-årig man från en mindre ort i Norrköpings kommun dömdes idag till två års fängelse för grov kvinnofridskränkning. Han måste dessutom betala 70 000 kronor i skadestånd.

Enligt domen så inleddes misshandeln av hustrun i oktober i fjol och höll på till april i år. Vid det sista tillfället hotades kvinnan till livet och hon tog då sin tillflykt till sin mor. Då tillkallades också polis.

Dammsugarrör och kvastskaft

Mannen har erkänt tre fall av misshandel. I domen nämns dock åtskilligt fler tillfällen där 46-åringen bland annat kastat en korgstol, skohorn, en tvålflaska samt slagit hustrun med ett dammsugarrör och ett kvastskaft, med mera. Han har dessutom sparkat henne och använt knytnävarna.

Rätten anser att kvinnans berättelse är detaljerad och trovärdig. De menar också att domen har starkt stöd i vittnesuppgifter, fotografier och rättsintyg. Ett samtal till SOS Alarm finns också inspelat.

Den dömde ska stanna i häkte tills domen vunnit laga kraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet