Foto: Bildbyrån

Guldjakten fortsätter för LFC

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings FC avancerade vidare i Champions League i veckan. Nu tar laget sats mot säsongens stora mål –SM-guld. Redan i helgen kan guldet bli klart.

Det har duggat tätt med matcher för ett Linköpings FC som både jagar förnyat SM-guld – och fortsatt avancemang i Champions League. Den damallsvenska matchen mot Kristianstad i Linköping på söndag blir den femte matchen på två veckor för LFC. Så värst mycket tid för vila och reflektion har det inte blivit på senare tid.

– Det gäller att man under träningarna ger den belastning som man behöver individuellt, och tar det lite lugnare, säger Kim Björkegren, tränare för LFC.

Kim Björkegren, tränare för LFC. Foto: SVT

Måltorka för lagets skyttedrottning

Men kanske att matchandet ändå börjat påverka kroppar och knoppar? Linköping tappade till oavgjort mot bottenlaget Hammarby förra helgen. Och i Champions League fick man oväntat tufft motstånd mot Apollon, från Cypern. Lägg därtill att spelare som lagets skyttedrottning Marija Banusic inte har gjort mål i damallsvenskan på över en månad.  Men hon själv tar det med ro.

– Det finns ju andra som vill göra mål. Då får man låta dem kliva fram, säger hon med ett leende.

Marija Banusic, anfallare i LFC Foto: SVT

Guldjubel på söndag?

Linköpings FC har fortfarande ett rejält grepp om SM-guldet med sju poäng ner till serietvåan Rosengård. Och kan få guldjubla redan på söndag. Men då krävs vinst mot Kristianstad, samtidigt som Rosengård förlorar mot nästjumbon Göteborg.

– Det är nog mindre troligt att det blir så. Vår ambition är att vinna vår match, men normalt så vinner inte Göteborg mot Rosengård. Men hoppas gör jag självklart, säger tränare Kim Björkegren.

Foto: SVT

Skulle det däremot blir förlust för LFC mot Kristianstad, samtidigt som Rosengård vinner. Ja, då skiljer bara 4 poäng med tre omgångar kvar.

– Vi måste först och främst fokusera på oss själva. Om vi vinner våra matcher så kommer vi vinna SM-guld, säger Marija Banusic.

Söndagens match mellan Linköping och Kristianstad sänds direkt i SVT:s Sportstudion.

Se hela inslaget här i SVT PLAY

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.