Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Guldrån i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 10.40 larmades polisen om ett pågående rån mot en guldbutik i hörnet Gamla Rådstugugatan/S:t Persgatan i Norrköping.

Tre minuter senare uppger polisen att man var på plats. Enligt vittnen var rånarna flera och de lämnade platsen i en bil.

– Vi är ännu inte säkra på att man kunnat genomföra rånet. Vi samlar information just nu. Men i vart fall handlar det om ett försök, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisregion Öst, drygt 40 minuter efter larmet.

Ingen fysiskt skadad

Butiken och området utanför spärrades av för polisens tekniska undersökning. Ingen person skadades fysiskt vid rånet.

Många patruller kopplades in på ärendet.

– Vi spanar inte bara i Norrköping, utan på olika platser i länet. Vi har också informerat intilliggande län, säger Thomas Agnevik.

Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen till händelsen.

”Rubriceras som grovt rån”

Klockan 15.22 hävdes avspärrningarna runt guldbutiken.

– Då var teknikerna färdiga med sitt arbete på brottsplatsen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Polisen vill inte ännu gå ut med vad man har fått in för vittnesuppgifter om rånarnas flyktfordon. Man vill heller inte kommentera om de var beväpnade eller hur stort rånarnas byte blev.

– Men det rubriceras som grovt rån, säger Monica Bergström.

Tekniker från polisen finns på plats. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.