Eivind Möstl Foto: Visby Ladies

Guldtränare tar över Visby Ladies

Uppdaterad
Publicerad

Eivind Möstl kommer coacha Visby Ladies från och med i höst. Han har en gedigen meritlista med bland annat sex raka guld med Arvikas dambasketlag.

Arvika tog han dessutom till final i dåtidens Eurocup. Möstl har enligt ett pressmeddelande också ”nio år vid rodret” för det svenska damlandslaget och ovanpå det två år som tränare för de danska herrarna.

– Det är i mina ögon Sveriges mest meriterade coach genom tiderna. Massor av SM-guld och internationella matcher, både i klubblaget och som förbundskapten för svenska damlandslaget. Det ska bli spännande att se vad vi tillsammans med Eivind kan skapa för nästa säsong, säger Visbys sportchef Anders Leo Pettersson.

Gotland

Enligt klubben har de haft flera namnkunniga och meriterade tränare att välja mellan, men valet föll alltså till slut på Möstl.

– Mitt mål och uppdrag med Visby Ladies är att vi ska spela ett spel som gör att vi kan fylla arenan varje match, inte bara i slutspelet, och att vi kan attrahera fler unga tjejer och killar på Gotland att börja spela basket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet