Gymnasieskola utrymdes – okänd man med väskor skapade oro

Uppdaterad
Publicerad

Ebersteinska gymnasiet i Norrköping utrymdes klockan 11.18 idag då en obehörig man som uppträdde underligt, enligt skolpersonal, befann sig i lokalerna.

– Han hade med sig väskor och sluddrade när han talade samt kunde inte svara på frågor. Annars hade vi nog inte tagit i så här mycket, säger gymnasieskolans verksamhetschef Anders Palmgren.

Polisen kom till skolan och letade igenom lokalerna utan att hitta vare sig mannen eller väskorna. Den vanliga verksamheten kunde fortsätta efter cirka 20 minuter.

Norrköping

Vid klockan 14.30 hade polisen fått fram uppgifter om att det handlar om en man i 20-25-årsåldern och hittar honom på skolan. Mannen samarbetar med polisen och visar var han lämnat väskorna. Polisen hittar inget misstänkt eller anmärkningsvärt i dessa.

Polisen startar en utredning om olaga intrång där mannen är misstänkt. Han frihetsberövades inte och informerades om att han inte har rätt att besöka skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet