Foto: Polisen

Hade storodling av cannabis i ladugård

Publicerad

Två män – 53 och 40 år gamla – har dömts av Norrköpings tingsrätt till 3 år respektive 2 år och 6 månader i fängelse efter att ha bedrivit en storskalig odling av cannabis.

Det var den 17 september förra året som polisens spanare i Norrköping såg 40-åringen kliva på en buss mot Rejmyre. Polisen följde efter och i Rejmyre hämtades 40-åringen upp av en bil som kördes av 53-åringen. Färden gick sedan till en ensligt belägen gård ute i skogen.

Några timmar senare skjutsades 40-åringen tillbaka och tog bussen till Norrköping. När han klev av bussen slog polisen till och kroppsvisiterade mannen som då hade 15,3 gram cannabis på sig.

Norrköping

Välutrustad odling

Beslut togs om husrannsakan på gården som 40-åringen besökt. På gården fann man 53-åringen och drygt 8 kilo skördad och torkad cannabis, samt 85 ej fullgångna plantor.

I ladugården hade man byggt tre olika rum för odling, alltefter plantornas storlek, med växtbelysning och bevattningsanläggning. Det fanns också ett fullutrustat skörderum och ett torkrum med fläktar.

Även i bostadshuset fanns det utrustning för odling, samt en hagelbössa med ammunition.

Både erkänner och förnekar

53-åringen erkänner att han odlat cannabis och vapenbrottet. Han är sedan tidigare ostraffad.

40-åringen erkänner det cannabisinnehav som han hade på sig vid gripandet, i övrigt förnekar han brott. Han är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet