Här är gänget med ett coronasäkert halloween-bus som alla kan hänga på. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Kuslig reflexjakt istället för ”bus eller godis”

Uppdaterad
Publicerad

En mamma i Norrköping ville hitta på något kul för barnen trots att de i år inte får gå den traditionella ”bus eller godis”-promenaden under Halloween.

– Reponsen har varit överväldigande, säger Veronica Delén.

I stadsdelens facebookgrupp skrev hon att familjen fixar en reflexvandring i skogen längs Lindökanal i Norrköping och bad folk bidra med reflexer som kanske ligger och skräpar i lådorna därhemma.

Norrköping

– Man är utomhus, har sin egen ficklampa, tar inte i något och går med folk man känner, så trots pandemin är det inte så riskfyllt, säger Veronica Delén.

Det går ut på att man i mörkret ska räkna alla reflexer man ser utmed stigen – det kan vara gosedjur högt upp i träden och reflexvästar långt in i snåren, förutom de vanliga som dinglar och reflexband.

– Hur många det är avslöjar vi inte, utan svaret finns i pumpan. Men det är jättemånga, säger Antonia och Valter Delén, som skapat reflexjakten tillsammans med kompisar.

– Man får ju inte godis, men det är kul att göra något istället, säger Maya Harrysson, och Antonia och Valter Delén. Katten Bosse visade sig verkligen gilla det här alternativet. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet