Nora i andra klass låter en falk i ull landa i ett ekosystem Foto: Ulf Persson/SVT

Här är enda skolan i Östergötland som fått Skolverkets utmärkelse

Uppdaterad
Publicerad

Kättinge skola prisas för att eleverna lär sig att förändra världen. Skolan är den enda i Östergötland, som jobbar med Skolverkets utmärkelse ”Skola för hållbar utveckling”.

Hållbar utveckling ska genomsyra all undervisning från idrott och sociala förhållanden, till ekonomi, teknik och miljö.

På Vikbolandet utanför Norrköping ligger Kättinge skola, en lågstadieskola som jobbar aktivt med begreppet hållbar utveckling.

Norrköping

I klippet ovan visar elever från andra klass och förskolan vad de jobbar med.

Lärande i hållbar utveckling ska inte stanna vid att ge kunskaper om tillstånden i världen, utan också främja elevernas förmåga och vilja att påverka utvecklingen i en hållbar riktning.

Arbetsmodellen genomsyrar all undervisning och deras lärare Lisbeth Karlssson förklar vad Skolverkets utmärkelse innebär.

Här finns mer att läsa om Skolverkets utmärkelse.

Vad är Agenda 2030?

Vid FN:s toppmöte den 25 september 2015 antog världens stats- och regeringschefer 17 globala mål och Agenda 2030 för hållbar utveckling. Världens länder har åtagit sig att från och med den 1 januari 2016 fram till år 2030 leda världen mot en hållbar och rättvis framtid.

Källa: regeringen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet