Tangnes har inte fått LHC att lyfta – ännu

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings HC:s tränare Dan Tangnes har sågat sitt lag vid flertalet tillfällen under vintern. Ändå har kräftgången fortsatt i spelet och tabellplaceringen. Vilket har fått supportrar att undra – har LHC-spelarna verkligen kvar förtroendet för sin tränare?

En blygsam sjundeplats i serien – och ett spel som fått supportrar att ilskna till i supporterforum och på sociala medier. Linköpings HC siktar på att vinna SM-guld den här säsongen, men för tillfället ser man långt ifrån ut som en guldkandidat.

På lördag startar SHL igång igen efter OS-uppehållet. Sju matcher återstår för LHC att få ordning på spelet – och ta sig upp bland de sex översta lagen som går direkt till kvartsfinal.

Sågade laget

Under vintern, när resultaten gått emot och spelet inte flutit, har det gått så långt att den normalt sansade huvudtränaren Dan Tangnes offentligt sågat sitt lag.

Något som i sociala medier väckt frågor kring om Dan Tangnes verkligen är rätt man att leda laget.

”Jag har inget behov av att hänga ut någon”

– Vad gäller vad man kan vara hård i sitt omdöme om handlar om attitydsrelaterade frågor. Man kan aldrig skälla på en spelare som gör sitt bästa, men missar. Det har snarare varit situationer när vi inte gjort vårt yttersta och inte varit tillräckligt ödmjuka. Jag har inget behov av att hänga ut någon, men när dessa saker inte görs så tycker jag man kan ställa de kraven på varandra och att man ska kunna hantera det på den här nivån, säger Dan Tangnes.

Men resultaten har blivit desamma i matcherna därpå, varför lyssnar inte spelarna på dig?

– Jag håller inte med om att det sett likadant ut. Man kan förlora matcher ändå, men på andra sätt. De saker jag mest varit på om har varit attitydsrelaterade. Jag tror det är så lite som ska till för att vi ska kunna gå in med bra självförtroende och vinna fler matcher i rad. Förhoppningsvis kommer det nu i slutet av säsongen, säger Dan Tangnes.

Hör i videon ovanför vad sportchefen Fredrik Emvall och Tony Mårtensson svarar på frågan om Tangnes fortfarande har spelartruppens förtroende. I vår sändning ikväll 18:30 ser du dessutom ett längre reportage om LHC och jakten på formen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.