Anna Carin Dahlgren, tandvårdsdirektör Region Östergötland berättar om de hårdare kraven vid uteblivna besök. Foto: pressbild Region Östergötland

Hårdare krav vid missat besök till tandvården

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer bli dyrare att missa sitt besök till Folktandvården. Kraven på betalning efter uteblivet besök skärps nu, meddelar Region Östergötland.

– Vi har en stor efterfrågan på tandvård inom Folktandvåden i Östergötland. Vi blir fler här i regionen och vi vill naturligtvis kunna ta hand om alla som söker oss, säger Anna Carin Dahlgren, tandvårdsdirektör Region Östergötland.

Vidare berättar hon att många vårdtimmar gått till spillo på grund av uteblivna besök.

Från och med den 15 januari kommer de som missat sina besök debiteras en avgift på mellan 200 och 550 kronor, beroende på typ av besök.

”Vi har varit lite för snälla”

– Barn och unga debiteras också och där följer vi regionens riktlinjer för hälso- och sjukvården, så där handlar det om 200 kronor, säger Anna Carin Dahlgren.  

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.