Foto: Niklas LuksVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hela Klockaretorpet utan fjärrvärme

Stadsdelen Klockaretorpet och Kneippen Syd är just nu utan fjärrvärme och varmvatten. Borrning för ett elarbete träffade en fjärrvärmeledning.

Uppdaterad klockan 17:

Ett elarbete skulle utföras i närheten av Hjalmar Brantings gata i västra delarna av Norrköping. Elledningarna ska dras under gatan och det var vid borrning som det gick hål på en fjärrvärmeledning.

– Vi kunde efter konstatera att borren hade gått rakt igenom själva fjärrvärmeledningen. Orsaken vet vi fortfarande inte, säger Björn Persson, Regionchef på E.ON i Norrköping

Varmvatten tillbaka under kvällen

Eon visste till en början inte riktigt hur man skulle gå tillväga för att laga fjärrvärmen. En stor mängd vatten rann ner i kulvertar som nu måste länspumpas. Det talades om att en del av fjärrvärmeledningen måste tas bort och en ny del får svetsas på.

– Nu pågår reparation och svetsningsarbete för fullt. Vi räknar med att framåt nio-tiden ikväll ska vi kunna leverera varmvatten igen, säger Björn Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer