Linköpings Volleyboll Clubs damlag fick stanna i elitserien. Foto: Erika Landt

Herrarnas elitlag lades ner – nu satsar klubben på damerna

Publicerad

Flera idrottsklubbar har drabbats hårt i samband med coronapandemin och Linköpings volleybollklubb är inget undantag. För att kunna fortsätta gynna volleybollen har klubben nu valt att satsa på damerna. 

Det har varit en tuff säsong för Linköpings volleybollklubb. I samband med coronapandemin försvann intäkterna från slutspelet och bonusar från sponsorer och klubben tog därmed bort herrlaget från elitserien.

– Vi kände att vi var tvungna att ta ett beslut och då var det att vi måste plocka bort ett av elitlagen, säger Bosse Kindgren, ordförande för Linköpings volleybollklubb.  

Damerna fortsätter 

Beslutet som togs var att lägga ner herrarnas elitlag och plocka ner dem till division två herrar, samtidigt som att damerna skulle få fortsätta i elitserien.  

– Många blev förvånade, men samtidigt tyckte dem att det var ett bra och kraftfullt beslut. Att man för en gångs skull valde att plocka bort ett herrlag och lät damerna vara kvar, säger Bosse Kindgren.  

Se Bosse Kindgren berätta mer i videon ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.