Historisk SM-final i rugby

Uppdaterad
Publicerad

På lördagseftermiddagen spelas den första av årets två SM-finalmatcher i rugby för herrar och den spelas på Bollspelaren i Norrköping eftersom Norrköpingslaget Troján har tagit sig till final för första gången sedan klubben bildades på 50-talet.

Motståndare är Stockholm Exiles som idag också vann den första finalmatchen, 3-23. Den 24/10 spelas returmötet i Stockholm. Att Stockholmslaget vann var inte helt överraskande, Stockholm Exiles har vunnit de åtta senaste svenska mästerskapen. Laget består till stor del av britter som arbetar i Sverige, men har besegrats av Troján i en match i seriespelet i år.

Trojáns bästa år

Även om inget östgötskt lag har vunnit SM-guld i 15-manna rugby under de snart 80 år som det funnits svenska mästerskap i sporten så har det blivit framgångar i en annan variant av sporten. I 7-mannarugby vann Trojáns damer SM-guld i augusti i år och herrarna tog brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.