Foto: SVT

Ambulans i hjortkrock – föraren omkom

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar, varav en ambulans, krockade vid 05.30-tiden med hjortar på riksväg 35 strax norr om Åtvidaberg. Ambulansens förare omkom vid olyckan.

– Det verkar inte ha varit halt på platsen. En hjort ska ha hamnat mitt på ambulansens vindruta och kommit in i kupén, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst till SVT Nyheter Öst.

Ambulansen hamnade sedan i diket. Efter olyckan var det under en tid mycket rörigt på olycksplatsen, enligt räddningstjänsten.

Åtvidaberg

– Det var tydligen mer än en hjort som gick över vägen, sade Mikael Kalered, inre befäl på räddningstjänsten till TT.

Föraren omkom

Föraren, en man i 50-årsåldern, skadades så allvarligt att han avled på olycksplatsen. Den avlidnes anhöriga är underrättade. Skadeläget för den andre i ambulanspersonalen, också det en man i 50-årsåldern, är oklart. Han fördes med ambulans till sjukhus.

Jägare kallades ut för att leta efter skadade hjortar, enligt polisen.

Efter klockan 8 var vägen åter öppen för trafik. Trafikolyckan kommer att utredas av polisen och inledningsvis finns det ingen misstanke om brott.

Farliga vägsträckor

Riksväg 35 från Linköping och söderut mot Åtvidaberg är enligt Trafikverkets kartläggning en av de farligaste vägsträckorna i Östergötland när det gäller viltolyckor. Vägsträckan ska enligt verket åtgärdas redan under nästa år.

– Det kan handla om nedgrävt vildstängsel som ska stoppa vildsvinen från att komma under staketet. Det kan även handla om olika passager som ska hindra de vilda djuren att ta sig ut på vägen, sade Anders Sjölund, nationell samordnare för naturfrågor vid Trafikverket, till SVT Nyheter Öst tidigare i höstas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet