Från gruvarbetare i Skellefteå till höga klackar i Norrköping Foto: Johan Palmgren

”Hockey och höga klackar” – om att vara transgender

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagkväll visas den nya dokumentärfilmen ”Hockey och höga klackar” om att vara transgender i SVT. Härom dagen hade filmen världspremiär i Norrköping.

För ett par år sedan kom dokumentärfilmen Sextemplet, som handlade om teaterhuset Arbis i Norrköping. I den stora Burlesqueshow man satte upp där fick Micaela en roll och det var så filmregissören Johan Palmgren upptäckte henne.

– Många som såg den filmen undrade vem Micaela var och ville veta mer.

I den nya dokumentärfilmen ”Hockey och höga klackar” i SVT får vi följa Micaelas liv, en familjefar från Skellefteå som jobbar i gruvan, men som bryter med det gamla och flyttar till Norrköping för att kunna vara sitt riktiga jag.

I filmen pratar en av döttrarna med Micaela om hur livet har förändrats:

– Jag kan tycka att det är jättejobbigt när vi är ute och går, att folk tittar så mycket, men jag kan också tycka att det är härligt, för du brukar ju säga att de tittar på dig för att du är så snygg.

Se hela dokumentären här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.